Manusia ini sering hidup di kalangan mereka yang lebih kurang sama perangainya

Assalamualaikumwarahmatullah…

Perhatikan tajuk kat atas tu, perasan tak…. kita selalu mcm tu… dalam tak sedar, kita sentiasa dikelilingi oleh orang yang lebih kurang sama perangai macam kita. Ini disokong padu juga oleh DR. FADZILAH KAMSAH (PAKAR MOTIVASI) dalam “cassette”nya bertajuk “MENJADI SEORANG YANG CERIA”. Eh.. korang dengar la.. best la!! Siapa yang dah dengar dan menghayatinya mesti rasa best dan tips yang dia berikan mudah diikut. Percayalah cakap aku!!

Okay, berkenaan ngan tajuk kat atas tu. Kita lihat bagi yang student yang duduk kat hostel. Korang perasan tak, bila korang pegi bilik member, satu bilik perangai lebih kurang sama je. Then, cuba belek ahli bilik korang pulak, semuanya lebih kurang je perangai.. Macam-macam lah…

Ok ar.. takleh lama ni.. bonda dah panggil – nak ajar buat nasi lemak..

Chow dulu..

Dunia ini sementara.